Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 4 de novembre del 2013

UNA MICA D'HISTÒRIA: Els origens dels Pirineus

Heus ací la història dels Pirineus, molt arrelada al caràcter ribagorçà:

Abans que el temps existís i els minuts tinguessin 60 segons, el món era pla com la recta de Purroy. Per ser exactes era com 10 rectes de Purroy, sense l'asfalt de la carretera, les plaques solars i l'aeròdrom. Ben vist, el món no es semblava gens a la recta de Purroy.

Així no era el món                 

Era tan pla que només hi havien urbanitzacions, ressorts i centres comercials on compraven els "Adan i Eva" ribagorçans. Déu nostro senyor s'avorria de mirar-lo, i va decidir passejar-s'hi amb un sac de pedres que escampava aquí i allà convertint-les en muntanyes. Però el sac es va esgarrar on ara són els Pirineus i els rocs van caure al terra esclafant algun ribagorçà que comprava a la secció de congelats del centre comercial (s'han trobat restes fòssils). Així es va formar la serralada pirinenca.
Desconeixem com es va esgarrar el sac si tot era pla i no hi havien arestes, però els últims estudis indiquen que era una bossa del Carrefur on a més de rocs hi portava una pizza congelada per fer un àpat pel camí (un ésser omnipotent no necessita forn ni microones per escalfar-la). És un fet científic que les pizzes no encaixen dins les bosses escarransides dels centres comercials i esgarren tot al seu pas. Així que en certa manera els Pirineus li deuen molt al Carrefur i a les pizzes Ristorante.