Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dijous, 3 de novembre del 2011

Els Barrufets viuran en bolets de protecció oficial

L’expectativa dels boletaires davant les pluges d’aquests dies ha fet que els ajuntaments redactin un Pla de Desenvolupament del Bolet. Les espècies protegides que depenen dels fongs seran les primeres que es beneficiaran d’aquestes pluges. “Em barrufa el pla” ha confessat el Gran Barrufet.
La polèmica naix per l’anonimat que caracteritza als Barrufets. Tot pla d’aquestes característiques necessita d’un registre civil oficial. Però els Barrufets no tenen noms ni cognoms, es distingeixen per adjectius com “El barrufet mandrós”. Segons experts “barrufòlegs” tampoc s'organitzen en famílies degut a l’escàs nombre de femelles entre l’espècie.
El director del Pla de Desenvolupament ha restat importància recordant que a l’Altra Ribagorça tampoc sutilitzen molt els noms propis, segons ell tots ens coneixem per qualificatius com “els menjagossos”, “els gormans”, “el cornut”, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada