Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 19 de desembre del 2011

14 x 8000 x Chechua

Informa: El Casteller al cap

Una expedició formada per membres dels Ribagorza Sky Games ha estat l'escollida per començar l'assalt als 14 pics que superen els 8000 metres d'alçada, tots a l'Himalaia. La novetat d'aquest assalt és que es farà només amb roba i equipament Chechua, la marca principal de la coneguda botiga Deathlon. Alpinistes destacats com Juanito Oiarzabal y Edurne Pasaban no han estat seleccionats per aquesta fita, ja que utilitzen marques més conegudes i que faciliten l’ascensió.
La prova test es va realitzar al pic del Comadelo el passat mes d'agost. Les samarretes, pantalons i botes de trekking Chechua que es van fer servir per passar el test, van complir totes les expectatives. Només a una de les botes Chechua se li va fer un forat, pel que representants de Deathlon han decidit reforçar-la.
Segundo Benet i Jornet, cap de l'expedició dels 14 x 8000 x Chechua ha declarat: "Lo importante no es la ropa, sinó llevar una buenas reservas de vermouth casero, chipirones y tabaco".
Aprofitant l’expedició, Ribagorza Romànica facilitarà 4 tonelades de pedres d’ermites romàniques, perquè l’expedició faci montonets durant el recorregut. Segundo Benet i Jornet ens confesa: “Es una vergüenza que tantos años haciendo expediciones al Everest y otros picos, nadie haya puesto marcas de los caminos como aquí hacemos con los GR, después la gente se pierde”.

1 comentari: