Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 28 de febrer del 2011

Estudis recents confirmen que 2 de cada 3 ribagorçans no digereixen bé la girella.

Segons uns estudis recents, l’embotit típic de la zona és indigest, sobretot de nit. El que no expliquen és per què ningú ho havia dit fins ara. Els ajuntaments del Pallars i la Ribagorça ho han guardat en secret tan de temps com han pogut, però finalment s’han filtrat els resultats.
Restauradors culinaris de la zona realitzen aquets dies unes jornades d’investigació per solucionar el problema. Les idees més innovadores que s'han proposat per millorar la recepta introduirien arròs integral i recobririen l’embotit amb algues marines nori en lloc de tripes. També es reduiria la mida actual a la del “sushi maki” japonès.
Tot i el “gir oriental” que volen donar-li, s'ha descartat servir el corder cru. L’arrebossat es mantindrà, sempre que no s’utilitzi l’ou sobrant per fer una petita truita.

1 comentari:

  1. bé, nomes comentar que he rebut filtracions al voltant dels restauradors que realitzen les citades jornades d’investigació, on es comenta que el personal encarregat de fer l'estudi, van ser vistos la nit anterior a les declaracions al Mariu's amb una considerable fartanera de rom i substàncies psicotròpiques.
    Aquesta informació d'última hora posaria en dubte les declaracions fins ara rebudes.
    Quedem a l'espera de noves noticies.

    ResponElimina