Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dijous, 24 de febrer del 2011

La piscifactoria de El Pont de Suert repoblarà Minairons.

La piscifactoria de El Pont de Suert rep l’última parella de Minairons. Aquests éssers fantàstics de mida diminuta pertanyien a l’escriptor Pep Coll, que els tenia dintre d’un canut escrivint novel•les que signava amb el seu nom. L’autoria dels llibres va ser descoberta en un certamen literari organitzat per L’institut Marius Torres de Lleida, on foren confiscats per les autoritats i entregats al centre de repoblament de fauna salvatge Vallcalent.
Gràcies a un programa de cria basat en la llúdriga, s’intentarà criar Minairons en captivitat. El problema es que es tornen agressius si no se’ls mana alguna feina. Per això tindran assignat un horari laboral de 8 a 15 amb la brigada de manteniment del poble.

5 comentaris:

  1. Ep!! Jo ja n'he vist còrrer un parell per ací fent feines a la brigada... però molt currantes no èren... potser no èren ells...

    Miquela

    ResponElimina
  2. ...segur que no eren ells Miquela. Impossible, ho hauriem de verificar, però alhora d'aixecar pais són els reis, a Pep Coll casi li donen un premi Ondas.

    ResponElimina
  3. Puntualització local:

    Pel que fa al nom dels éssers màgics, esmentats al teu article, anomenats més popularment Minairons, puntualitzar que a la vostra comarca L'Altra Ribagorça reben el nom de Diablorins.

    Una abraçada

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Ho sé, però poca gent els anomena així... la globalització també ha arribat ací!
    o això, o Pep Coll ha fet molt de mal, cosa que no vull ni pensar.

    Una abraçada!

    Laguía

    ResponElimina
  5. Pa contrarestar l'agressivitat dels minairons, tinc la solució: els poso a jornada completa pra acabar una tesi que ja fa massa temps que corre sobre el parlar de la Terreta. Segur que ells ni saben més que jo. Quines coses... a mi mi passa el contrari que als minairons... quan fai tesi é quan mi poso agressiva.
    Cremall

    ResponElimina