Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 31 d’octubre del 2011

El cinema de Pont dedicarà un cicle de pel•lícules del “destape” doblades al ribagorçà

Grans actrius de la transició com Sara Mora, Susana Estrada i actors com Ozores i Esteso seran els protagonistes del proper cicle de cinema a El Pont de Suert. Pel·lícules del nivell de “Pepito Piscina”, “Neumonía erótica y pasota”, “La insólita y gloriosa hazaña del cipote de Archidona” o altres més modernes com “Si no soy Curro Jiménez, ¿qué hago con este trabuco?” es reposaran doblades al ribagorçà.

La ministra de cultura ha dit que és un pla imprescindible per rescatar la cultura de la pirateria. Segons les estadístiques, les pel·lícules del “destape” són les més descarregades pels usuaris d’Internet mitjançant pàgines com “Películas Yonkis”, molt més que superproduccions del tipus “Avatar”.

Les cintes portaran la classificació d’adultes amb el distintiu de 2 rombes. Un equip del SEM farà guàrdia amb l’ambulància per si el to pugés excessivament.

Finalment, es creu que Juanjo Puigcorbé serà l’encarregat de presentar el cicle.

dijous, 27 d’octubre del 2011

La finca experimental de pomes crea una varietat dedicada a Steve Jobs

La marca Apple tindrà una varietat de poma amb la denominació d’origen de Llesp. És l’homenatge que la finca experimental farà a Steve Jobs, el directiu responsable de la invenció del iPhone, que ha mort recentment.
L’Espai Terra de Tv3 va fer un especial dedicat a la nova varietat on veiem treballant als nens encarregats de fer la mossada que caracteritzarà la fruita. “Ha de ser un tall net, per això només contracto nens amb les genives perfectes”, ens ha confessat el responsable de la finca.
Llesp no s’ha caracteritzat per ser un poble amb molta cobertura, però gràcies al primer model de iPhone, Movistar va llançar una oferta que incloïa cobertura gratis pels clients de Llesp que es donessin d’alta, a més de trucades gratis a Tanzània i missatges a meitat de preu a partir de la 1 de la nit (sempre que no portessin vocals).

dilluns, 24 d’octubre del 2011

Vilaller celebra el primer ple municipal per Twitter

El poble de Vilaller, sempre a la avantguarda ribagorçana, ha decidit celebrar el seu primer ple municipal per Twitter. Cada regidor podrà enviar un missatge de 140 caràcters al Twitter del club excursionista de Vilaller (@CEVilaller) per dir la seva. “D’aquesta forma ens estalviem els discursos que no porten enlloc”, ha dit l’alcalde. Per discutir les propostes hi ha l’opció de respondre altres “tweets”, inclús “retweettejar” els “tweets” més conflictius. Al final guanyarà el “tweet trending topic”, o tema del moment.
El ple tractarà una proposta que pot revolucionar la política internacional. Volen tancar l’ajuntament com a mesura contra la crisi. “Si tanquen els Caps de Catalunya, perquè no fer el mateix amb els ajuntaments?” reflexiona un regidor.
Amb l’ajuntament tancat s’atendria a domicili, d'aquesta forma no es perdria el contacte amb el poble. Les tasques administratives es podrien realitzar instal•lant una fotocopiadora a la Fonda Mas.
La gent que vulgui participar en el ple podrà fer-ho a través de la xarxa d’Internet Twitter fent-se seguidor (o follower) del CEVilaller, i enviant l’etiqueta (o hashtags) #vilallercontralacrisi amb la seva proposta.

dijous, 20 d’octubre del 2011

La independència arriba a l’Altra Ribagorça gràcies a un pla pilot de la Generalitat

La Generalitat ha escollit la comarca de l’Altra Ribagorça per començar el camí cap a la independència. Es tracta d’un pla pilot ideat per Miquel Calçada, "Mikimoto". El presentador i futur president, va afirmar en una entrevista al programa "El Convidat" que s'havia de mirar més enllà de la independència. I més enllà només hi ha l'Altra Ribagorça.
Segons diuen els implicats, “volem una comarca discreta on començar sense fer soroll el nostre propi camí”. Alguns integrants malpensats del PP afirmen que l’han escollit per estar a l’esquerra de Catalunya.
La comarca, que pràcticament estaria en mans de la Generalitat si algun dia l’estació d'esquí fes figa, ha acceptat l’oferta. L’única condició dels ajuntaments és que no vingui a cantar Lluís Llach en cap acte reivindicatiu. Creuen que lletres com “l’Estaca” no s’entenen lo suficient. “Aquí som més de El último de la fila”, ha dit l’alcalde de Pont.
El 0’5% del PIB de Catalunya que anava en concepte d’impostos cap a Espanya es destinarà a bens necessaris com ambaixades ribagorçanes a la Franja.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Avui es celebra el Dia Internacional del Txafardeig

Per fi una de les activitats ribagorçanes amb més practicants per metre quadrat tindrà el seu dia oficial. Es tracta del Dia del Txafardeig, que és d’àmbit internacional, tot i que mai s’havia celebrat a la comarca, només de forma privada. “Txafardeig de proximitat” serà la denominació d’origen ribagorçana.

Durant el dia d’avui, i gràcies a la iniciativa portada per un grup de comerciants de l’Altra Ribagorça, el “txafardeig” surt al carrer. No s’haurà d’esperar a que la cua de la carnisseria sigui petita per iniciar un rumor.

De fet es celebraran jornades de portes obertes en comerços especialitzats. Hi han previstes convencions de “txafarders” en places públiques i cantonades populars on es podran estendre rumors a viva veu encara que no siguin veritat. Estaran dividides per categories. En unes es permetrà parlat malament del veí, en altres criticar les institucions públiques culpant als responsables directes, i en les més massives es portarà al carrer el món privat de la parella.

També hi hauran xerrades a càrrec d’especialistes rumoròlegs per donar a conèixer el fenomen. La més moderna portarà el títol de “Txafardeig i noves tecnologies” on es donaran eines per utilitzar les xarxes socials com Facebook en benefici del txafardeig.

“No es pot consentir que un rumor es perdi perquè ningú l’explica”, ens ha dit l’organitzador, declaració que posem en dubte des de la redacció ja que segons ens han dit li agrada beure més del compte.

dijous, 13 d’octubre del 2011

L’únic cep d’aquesta tardor provoca un duel amb navalles Pallarès

Micòlegs de la zona ajudats per autoritats i científics internacionals investigaven el cau de l’únic cep que ha crescut aquesta tardor. Dos boletaires del poble de Taüll, de cases rivals, aconseguiren arribar abans. Plantats davant del bolet van desenfundar les seves navalles de la marca Pallarès. Sense dubtar ni un moment lluitaren en un duel estil Curro Jiménez.
Ningú s’explica encara com va poder créixer el cep sense aigua. Es sospita que algú que coneixia la zona va sortir al bosc amb regadora. Davant la desesperació per la sequera els boletaires reguen les seves zones preferides.
Per altra banda, el Consell Comarcal promet contractar a Enrique Iglesias si continua la sequera.

dilluns, 10 d’octubre del 2011

Iker Jiménez veu una llum al final del túnel de Vielha i arriba al més enllà

Fins ara es pensava que no hi havia vida més enllà de l’Altra Ribagorça, però un equip d' “Expedient Tx” capitanejat per Iker Jiménez va aconseguir passar el Túnel de Vielha. Afirmen “haver trobat un paisatge força assemblat al paradís amb francesos inclosos”.
Hi han moltes llegendes que parlen d’una llum al final del túnel, tot i que poca gent l’havia vist per culpa del mal temps. Ara, gràcies a les investigacions paracientífiques de l’equip, s’ha pogut esbrinar que no només hi ha vida al més enllà, també hi ha un Carrefour.
Els centres comercials són els grans indicatius de vida, així que podem estar tranquils de fer el gran viatge. Encara no és sap si els éssers que hi habiten utilitzen l’Euro. De moment s’ha pogut saber que no parlen ben bé el català, i que utilitzen un sistema de signes bastant assemblat al nostre.

dijous, 6 d’octubre del 2011

Descobreixen un bunker on habitava un avi republicà i desprès de 70 anys es rendeix

El poble de Senet ha amagat durant 70 anys un bunker desconegut per por a les amenaces d’un maqui que s’havia refugiat als anys 40.
L’avi, que portava tot aquest temps resistint contra el franquisme, el capitalisme i les famílies de domingueros, es va rendir davant la guerra psicològica dels serveis socials de la Generalitat de Catalunya.
Fins ara un equip de voluntaris de la Creu Roja del departament d’Ajuda a Domicili el treien a passejar tots els diumenges per ajudar-lo a fer la revolució. Junts robaven gallines dels corrals i feien xantatge als habitants del poble per tal de no denunciar-lo al bàndol falangista. Portava penjat un receptor amb un botó per les urgències, tot i que ell es pensava que era un detonador.
Al final no va poder resistir-se a la temptació del calor d’una residència d’avis.

dilluns, 3 d’octubre del 2011

El director del bloc Una altra Ribagorça passarà la prova del polígraf a Telecinco

Cada cop són més els rumors afirmant que les notícies d’aquest bloc no estan contrastades degudament. Inclús s’ha arribat a dir des d’un conegut programa del cor de Telecinco que són notícies fictícies o inventades. El mateix programa ha citat al director per passar la prova del polígraf davant de col•laboradors professionals com Kiko Matamoros o Kiko Hernández.
Segons els denunciants, el problema és que les notícies creen falses expectatives, i molts turistes venen enganyats a visitar les runes Maies del Parc, o la carretera de Gotarta declarada Patrimoni de la Humanitat.
El director s’ha defensat dient que “La realitat és molt més amplia del que volem creure. La veritat només depèn dels ulls amb que es mira. Per exemple, molts turistes venen a visitar el Pantocràtor i no és el de veritat”. De fet ha aprofitat per anunciar el interès de moltes empreses d'oci en crear la “Ruta de l’Altra Ribagorça” visitant en primera persona els llocs on es donen les notícies.
Per ara ha passat a disposició judicial i és possible que no pugui atendre les necessitats del bloc, per això ha nombrat a Aitor Karanka substitut en rodes de premsa i posteriors publicacions.