Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 9 de gener del 2012

Traspassen l’església Santa Maria de Taüll a una família japonesa

L’ajuntament de la Vall ha trobat la solució al problema que havien de fer front passats els Nadals per culpa de la reducció dels pressupostos al Patrimoni Romànic. Ja no serà necessari tancar cap església ni reduir plantilla. Una família de japonesos han pagat el traspàs de l’església de Santa Maria de Taüll, comprometent-se, això si, a obrir un negoci de souvenirs relacionats amb l’art romànic. Serà el primer “bazar de todo a 100” especialitzat en romànic del món. Per 1 euro es podrà comprar tot tipus de records. Per aquest motiu la Declaració de Patrimoni de la Humanitat de la “Uneuro”, no correrà perill.
Els veïns de Taüll s’han pres la notícia amb resignació, acceptant que en un poble tan petit no calen dos esglésies, “als documentals de la Vall de Boí sempre acabaven oblidant-se l’església de Santa Maria perquè no tenia una bona panoràmica des de l’aire”, ens ha dit una veïna.

3 comentaris:

  1. És aquesta l'esglesia que utilitzava "El Oso Yonki" com a fons d'escenari als seus concerts a Taüll?

    ResponElimina
  2. Ojala fuese cierto!!!

    ResponElimina
  3. Perdona bonito pero la foto es de Sant Climent.

    ResponElimina