Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 21 de febrer del 2011

Creix un xampinyó al roure del CEIP Ribagorçana.

Desprès d’anys d’infertilitat ha nascut un fong de l’ordre dels agaricals a l’emblemàtic tronc del col•legi públic Ribagorçana, segons confirma la mestra de ciències.
Enric Gràcia, micòleg i presentador de Caçadors de Bolets, s’ha desplaçat fins a la capital de la comarca per donar una lliçó de com arrencar els fongs. En declaracions exclusives al blog, ens ha comentat que no és temps de xampinyons, tot i que últimament han proliferat en zones on les línies d’alta tensió tenen més protagonisme.
Finalment l'han arrencat davant l'atenta supervisió de membres especialitzats de la Ribagorça Botànica. Actualment es conserva en un pot amb formol dins del laboratori del col•legi, junt a un fetus d’un animal no identificat.

4 comentaris:

  1. mmmm... apasionante, realmente apasionante!

    ResponElimina
  2. Ostres, o sigui que això és un arbre? Sempre havia pensat que era una escultura moderna....

    Miquela

    ResponElimina
  3. si Miquela, podria ser El oso y el Madroño de Pont (versió neorealista), però en realitat està beneït per Tita Cervera, o sigui que deu ser un arbre.

    Laguía

    ResponElimina
  4. Aquesta informació es falsa. Fa 20 anys ja va sortir un o dos xampinyons o bolets. Suposo que els periodistes de aquest blog son massa joves o la professora de ciencies no es va informar bè. També el fet que ens várem cruspir el xampinyo en lloc de conservarlo en formol, pot haver contribuit a la confussió. De totes maneres, la formació de qualsevol forma de vida en aquell vell tronc, es notícia en si mateixa.

    ResponElimina