Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dimecres, 30 de març del 2011

Al Qaeda podria estar darrera de la pol•linització i l’astènia primaveral

La pol•linització i l’astènia primaveral són una forma de terrorisme. Molts ribagorçans pateixen silenciosament al.lèrgies i debilitat física cada primavera, però ningú s’havia atrevit a senyalar culpables.
Ara podrien confirmar-se els rumors que situen a Bin Laden al Parc Nacional treballant de guarda forestal. Altres integrants del grup terrorista s’haurien infiltrat com a guardes de refugis. Gràcies a l’estètica barbuda de molts forestals els terroristes no s’han ni d’afaitar.
Els refugis serien utilitzats com guarides secretes on produir clandestinament grans quantitats de pol•len que alliberen des dels Besiberris.
En quan a l’astènia primaveral, les hipòtesis diuen que disposen d’un arma de destrucció massiva, un aparell petit com un comandament a distància que produeix ones que afecten al baix rendiment dels treballadors, sobretot dels funcionaris.

dilluns, 28 de març del 2011

La vaga d’ornitòlegs provoca el caos aeri de carronyaires.

Els ornitòlegs ribagorçans estan de vaga aquets dies, i com a conseqüència els carronyaires volen sense cap control aeri. Es tracta de la crisis ecològica més greu en molt de temps.
Tot va començar quan es va descobrir que el canvi climàtic estava canviant els costums dels rapinyaires. Farà un mes es va observar al primer trencalòs vegetarià. “El problema és que els trencalossos són intolerants al pinso... es possible que d’aquí a res rapinyin enciams, tavelles i tomàquets dels horts” declarava un ornitòleg.
En assabentar-se, les autoritats van iniciar una campanya electoralista anomenada “Ribagorça, posa’t guapa” que prohibiria volar a totes les aus de rapinya. “Ben mirats el carronyaires són lletjos, no és el mateix veure volar un colibrí que un aufrany” va confessar-nos el responsable de la campanya.

diumenge, 27 de març del 2011

E-mails al director

Nova secció on podeu participar enviant el vostre mail a unaaltraribagorza@gmail.com. El blog no es fa responsable de les opinions expressades
Senyor director,

Avui 25 de març del 2011 ha estat un dia trist pels autònoms conductors que circulen per les carreteres del nostre estat per portar una mica de pa i mantenir la seva família.

Un membre del col•lectiu autònom, en concret “Tx”, ha estat aturat per una parella de "indeseables" Mossos d'Esquadra, mentre circulava per l'autovia A7 en direcció Tarragona, una mica abans del Carrefour.
El susodicho “Tx” circulava a una velocitat de 97 km/hora per una via que permet fins 110 km/hora, i ha estat interceptat per un vehicle de Mossos d'esquadra que l'han avançat i s'han posat al seu davant fent unes senyals estranyes. “Tx” ha detingut el vehicle just radere del vehicle de Mossos per veure si tenien algun problema, si necessitaven aigua, o un bocadillo,... degut a les senyals que li feien. Abans, ha baixat la música que sonava al vehicle, rarament Lendakaris Muertos, en concret la cançó "Posicia Si!", trae huevos!

La sorpresa de “Tx” ha estat quan Starsky y Hutch han baixat del seu vehicle amb un caminar del oeste tipo John Wayne, s'han dirigit al vehicle, i li han dit: "Los papeles, por favor" molt semblant a aquella escena d'Airbag... Davant la sorpresa, “Tx”, li ha tret els paper "amable i cordialment". El mossu de repent diu "Et vaig a denunciar, estaves parlant per telèfon!". Davant la sorpresa, “Tx” li diu, "Però si tinc mans lliures i fa rato que no parlo per telèfon!"... I el mossu diu "T'hem vist, jo i el meu company" (sempre el jo davant). “Tx”: "pues aneu a l’oculista, perquè fa rato que no parlo, a més, mireu les trucades, no n'hi ha cap des de fa més de mitja hora". Ni caso. Han començat a mirar el cotxe per dalt i per baix, "M'he dit: callati, que encara trobaran restes de sang de vete a saber qui..."
Inútils... A més, no intentes raonar una mica, perquè com s'han d'encarregar de recaptar diners pel seu "país", anem apanyats!!!

M'ha donat uns papers on posa no se què del Servei de Trànsit, que em donen 200 euros per conduir parlant per telèfon...
El que passa és que no sé on s'ha d'anar a cobrar, algú ho sap??? Res, que he apuntat la matrícula, si la voleu me la demaneu... així si els veieu, feu que parleu per telèfon i us guanyareu 200 euros fàcilment.

Venga, salut!!!
TX

divendres, 25 de març del 2011

El diable posseeix un noi de la Vall de Boí i l’obliga a tocar la gralla

Eric Pujol va sortir ahir al carrer amb una gralla i va estar tota la nit tocant-la. Els veïns asseguren que bufava com un possés. El noi no recorda res, però confessa haver-se descarregat de l’emule la discografia sencera d'Elèctrica Dharma durant els últims dies. Fet considerat pecat per la SGAE, i contraproduent per la Conselleria de Sanitat.
Les gralles les carrega el diable” va dir el noi un cop tornà del tràngol. La gralla, junt amb el bongos, estan considerats pels experts instruments del diable. Tot i així, la comunitat cristiana va posar en dubte el succés, defensant que la mala cara es devia a l’acne juvenil.
Per això l’encarregat de practicar l’exorcisme no va ser cap expert, va ser un ramader de la zona. “Treure el dimoni és com fer parir un vedell” assegura l’home.

dijous, 24 de març del 2011

Un grup de lingüistes descobreix que Andrés Pajares podria parlar ribagorçà.

Andrés Pajares ha fet un gir lingüístic inaudit. Tot va començar amb una sèrie d’escàndols, com presentar-se davant del seu advocat apuntant-lo amb un arma de mentida. En aquell moment la seva forma de parlar es va fer incomprensible. Durant les entrevistes de la premsa sensacionalista ningú l’entenia. Els metges van pensar que els excessos l'havien passat factura, però les proves van resultar negatives.
Ara un grup de lingüistes han analitzat els vídeos on l’actor intenta comunicar-se i han arribat a una conclusió: parla ribagorçà. Segons ens diu un dels lingüistes: “el meu avi és de Ginast i un dia veient un programa del cor on sortia Pajares, vaig adonar-me'n que ell era l’únic que l’entenia”

dimecres, 23 de març del 2011

No es podrà servir l’escudella a més de 70 graus.

L’escudella a més de 70 graus crema i deixa cicatrius. Ho diuen uns estudis realitzats per científics catalans a petició del nou Conseller de Gastronomia, Pere Tapias.
Tot va començar en una visita a un restaurant de L’Alta Ribagorça. Desprès de menjar escudella de la casa sense esperar al fet que es refredés va ser ingressat a l’hospital de Vielha. Un cop situat a la Vall d'Aran va comprovar que l’escudella ribagorçana es serveix més calenta que l'olla aranesa.
Segons argumenta el gastrònom, “l’ansietat amb que és menja actualment no és un problema real. Tot i que per ser un bon gastrònom s’ha de ser cinturó negre en ioga”. “El control mental davant d’un plat calent és imprescindible, però no li podem exigir el mateix a tothom”, va dir als redactors d’aquest bloc abans de marxar cap a la capital amb la seva “moto xucu-pa-papá”.

dimarts, 22 de març del 2011

Coca Cola compra el balneari i l'embotelladora de Caldes de Boí.

La multinacional Coca Cola ha previst fer un parc temàtic a Caldes de Boí. Per aquest motiu eliminaran les fonts d’aigua per instal•lar-hi sortidors de Coca Cola Light i Coca Cola Vainilla. Segons els empresaris de la companyia l’aigua fa mala olor.
Tot i que la raó principal de la gestió és que últimament les vendes del mític refresc han baixat perquè les bombolles han perdut qualitat. Creuen que treballant als Pirineus ho aconseguiran millorar gràcies a una nova gama de Coca Cola mineralitzada. La Caldes Cola.
Per altra banda convertiran el balneari en una clínica privada de cirurgia estètica. El botox serà substituït per gelatina de Cherry-Coke. Cherry-Coke va ser un fracàs sonat en el món del refresc, però mitjançant la seva solidificació pot utilitzar-se com un producte estètic revolucionari.

dilluns, 21 de març del 2011

La Generalitat anuncia una nova distribució de les comarques.

Segons el nou govern de la Generalitat el problema més greu de Catalunya és que les comarques estan mal ubicades. Això provoca el centralisme, l’excessiva influència del castellà parlat, o el baix rendiment dels estudiants a Geografia.
En principi van ordenar-les per ordre alfabètic pensant que els estudiants ho tindrien més fàcil, però casualment quedava un mapa assemblat al d’Espanya.
Finalment s’han decidit a solucionar els altres problemes. En quant a la influència del castellà parlat, posaran totes les comarques de la franja, com la Noguera, a l’interior, i les de l’interior, com Osona, a la franja.
I per solucionar el tema del centralisme, ubicaran el Barcelonès on ara està l’Alta Ribagorça. Perelada només veu avantatges en aquesta última mesura. Segons diu "gaudirem d’una línea de metro que recorrerà tota la comarca; i el que és més important, tindrem el Museu Nacional d’Art de Catalunya amb els originals del Pantocràtor més a prop".

divendres, 18 de març del 2011

Els veïns de Barruera substituiran la representació de la Passió de Crist per una adaptació del West Side Story.

Els veïns de Barruera creuen que ja ha arribat el moment. Són molts anys de representar cada Setmana Santa la Passió de Crist i estan preparats per donar un pas endavant. El seu esperit artístic els hi demana assumir el risc que suposa endinsar-se en un musical.
Al principi van contemplar la possibilitat de fer Cats o inclús Hamlet (versió ópera-rock), però finalment es van decidir per West side story.
Segons l'adaptació, un veí de Barruera s’enamora d’una esquiadora madrilenya. D'aquell amor prohibit naixerà una rivalitat entre els amics turistes de la noia i els veïns de La Vall.
Acordionistes ribagorçans s’encarreguen de posar música a l’obra mitjançant cobles i sons populars.

dijous, 17 de març del 2011

Un noi jove queda atrapat 127 hores en un pis de 30 metres quadrats.

Un estudiant d’agrònoms es va quedar atrapat dins del seu pis de Barcelona de 30 metres quadrats. El noi venia de celebrar els carnestoltes d'Erill la Vall i portava una caixa d’embotits que els pares li havien donat. En obrir la nevera el seu braç es va enganxar entre la porta i la paret. Així va estar 127 hores. Va haver de menjar-se tots els embotits per sortir d’aquella situació angoixant. Els metges diuen que ha sobreviscut de miracle, però temen pel seu colesterol.
TV3 produirà una sèrie basada en aquests fets, que anomenaran "Embotit 127 hores", com ja va fer l'any passat el director Danny Boyle.

dimecres, 16 de març del 2011

Neix una cabra amb la cara de Marilyn Manson

Ramon S. pasturava amb el seu ramat de cabres per Torre de Buira. Un veí va observar que una d'elles tenia un rostre familiar. L’home, pare d'una pubilla gòtica, va reconèixer a l'ídol de la seva filla, el cantant de rock Marilyn Manson.
El pastor no se'n havia adonat fins aquell moment ja que “totes les crabes s’hi pareixen”, però reconeix que a l'animal li agradava pintar-se. També podia tararejar "El novio de la muerte" perfectament.
El col•lectiu cristià ribagorçà “A fe de Déu” va denunciar el fet. Les autoritats han obligat al pastor a sacrificar l'animal i a deixar-lo a la Terreta per alimentar les aus de rapinya. Cap carronyaire s'ha atansat per prudència.

dimarts, 15 de març del 2011

El Patronat de Turisme va registrar 1 turista durant el mes de novembre.

Un veí de Tolosa de Llenguadoc ("Toulouse" de tota la vida) va posar una reclamació a l’Alta Ribagorça per no ser avisat a temps de que novembre és temporada baixa. L’home encara pateix seqüeles psicològiques. Segons les seves declaracions “va passar molta por per que els carrers estaven deserts i una boirina el desorientà”.
El fets van succeir el 10 de novembre del 2010. Un home d’uns 45 anys que venia de França s'endinsà per la Vall de Boí. La primera intenció era dinar, però no va trobar cap restaurant obert a les 12. Va haver de menjar un sandvitx a la gasolinera. Durant la tarda s’acostà a les oficines de turisme buscant informació, però estaven de vacances. Al pla de l’Ermita no hi havia cap hotel obert. Es va presentar a la caserna dels mossos confús i ansiós i aquests el van repatriar per haver visitat la comarca sense fer cap reserva.

dilluns, 14 de març del 2011

"El Yeti" demana a Ramiro un canvi de look.

La moda metrosexual ha arribat al món dels ietis ribagorçans. El pèl ja no agrada a les femelles ietis; elles els prefereixen baixets i amb un discret bigoti estil Clark Gable a la pel•lícula “Allò que el vent de nord s'endugué”. Una pel•lícula que la colònia de ietis propera a l’estació de Boí-Taüll ha posat de moda.
El que també està triomfant es portar una cinta de cabell estil tenista dels anys 80 per distingir el front de la cara, degut a que mai havia quedat clara la línea que les separava.

divendres, 11 de març del 2011

Instal•len a El Pont de Suert una cinta transportadora per comprar el pa sense haver d’agafar el cotxe.

El carrer Victoriano Muñoz té des d’ahir una cinta transportadora com la dels aeroports per anar del Plus a Laura (o a Lorenzo) sense haver d’agafar el cotxe. És una mesura d’estalvi mediambiental que agrairan els casquets polars. També és útil per obtenir queviures imprescindibles com el tabac.
Tindrà tres velocitats diferents que s’activaran en funció del fred que faci al carrer i de l’hora del dia. Durant les hores centrals la cinta s’activarà en “modus fotosíntesis” per a que la gent gran pugui passejar. Però en arribar el migdia agafarà la màxima velocitat per poder comprar el pa 5 minuts abans de que tanquin els forns.
És una iniciativa pilot que seguiran altres pobles ribagorçans com Barruera o Vilaller. A Sopeira en canvi tenen pensat instal•lar unes escales mecàniques.

dijous, 10 de març del 2011

Aquesta primavera s’hauran de registrar totes les “moixarroneres” en un registre públic a l’abast de tothom.

Els ajuntaments obligaran als boletaires a fer públics els llocs on creixen els "moixarrons". Segons declaracions de l’alcalde de La Vall “s’ha acabat això de callar com un puta, i s'ha acabat això de no dir als amics on estan les moixarroneres, que ens coneixem". Si els mossos veuen un vehicle aparcat de forma sospitosa en prats o pinars sense tenir coneixement, seran penalitzats.
Tot usuari s'haurà de registrar per consultar el llistat via internet. En la mateixa pàgina podrà reservar dia i hora per sortir a collir. Sense reserva serà considerat boletaire "furtiu". I la sanció per cada quart de kilo collit serà una roda del cotxe punxada.
Si la mesura té èxit, la normativa s'aplicarà amb els ceps, les múrgoles i l’ou de reig.

dimecres, 9 de març del 2011

El Consell Comarcal obrirà un Museu de Cera dedicat als personatges mítics de la Ribagorça.

Sesé, Pepe España, Rabassa, Polvet, Juanillo del tiro, Casimiro, Laura i molts altres representants del present i del passat de la comarca tindran el seu lloc al Museu de Cera que El Consell Comarcal obrirà a la capital. "Tota comarca hauria de tenir un Museu de Cera", ha dit un delegat del Consell.
La Ribagorça és tradicionalment una regió de personatges carismàtics, tant, que la seva història s’ha vist eclipsada per ells. La llista és llarga i s’està fent una selecció mitjançant el vot popular. Des d’aquest blog pots ajudar al Consell fent la teva pròpia llista en l’apartat de comentaris, sempre amb el màxim respecte.

dimarts, 8 de març del 2011

Google Maps no localitza el poble de Raons.

Ni Google Maps, ni Google Earth, ni el Street View de Google, ni el buscador oficial van poder localitzar el poble de Raons. Omid Kordestani, vicepresident primer de desenvolupament empresarial de Google, va utilitzar l’adjectiu “inexplicable” per definir el succés. Mig món estava pendent de les seves declaracions en la roda de premsa internacional, però tan ell com l’equip tècnic de Google no tenien paraules. Al principi creien que es tractava d’una broma i que el poble de Raons no existia ni havia existit mai. Va haver de presentar-se un veí amb un certificat d'empadronament antic per demostrar-ho.
Davant la ignorància del buscador, els veïns de Malpàs han plantat una icona de localització com a senyal de protesta.

dilluns, 7 de març del 2011

Investiguen un possible cas de dòping a les olimpíades de La Pobla de Segur del ‘88.

El Col•legi Valldeflors de Tremp ha reobert el famós cas. El campió d’Areny, Albert Masip, que competia en la categoria pollet masculí durant les olimpíades de 1988 representant al Col.legi Públic Ribagorçana, va consumir un bistec contaminat amb Clenbuterol.
Ell afirma haver-lo menjat després de la competició. Reconeix, però, haver anat a comprar xuxes a primera hora del matí amb els amics, ja que l'àvia li havia donat 50 pessetes. No sabia que les tires de regalèssia poguessin donar positiu, i tampoc fou informat pel seu entrenador.
El Comité d’Investigació Antidòping estudia si va ser una pujada de sucre. Don Paco està tranquil al respecte.

divendres, 4 de març del 2011

Detenen una pubilla per practicar ritus satànics amb un hereu mentre ballaven el “Tatero”.

Els fets van succeir a Vilaller. En un ambient festiu, una de les balladores intentà xuclar-li la sang al seu company de ball. La pubilla, de 15 anys, va sofrir un atac d’ansietat provocat per una crisi d’identitat aguda. La noia diu sentir-se marginada per ser "gótica" en una comarca "romànica".
En declaracions oficials afirma escoltar missatges ocults dintre de la melodia del Tatero. Quan ella es va inscriure a l’esbart dansaire ho va fer creient que la cançó es titulava “T’anterro”.
La moda emocore i gòtica causa furor dintre del jovent ribagorçà gràcies a les semblances estètiques que mantenen amb la vestimenta de les pubilles.

dijous, 3 de març del 2011

Sant Sebastià serà el patró dels Sky Gays 2012

La Ribagorça més petarda es vestirà de gala l’any 2012 amb motiu dels jocs de muntanya. Durant uns dies els cims estaran envaïts per dones musculades i mascles competitius, suats, rebotits amb maies i samarretes tèrmiques ajustades.
L’objectiu es combatre la pesta negra del nou mil•lenni: la intolerància. Per això utilitzaran la imatge d’un dels patrons que més entenen del santoral. L'organització no ho va dubtar alhora de donar la candidatura: "Era el lloc idoni per a que es realitzessin. La festa de Sant Sebastià en honor al patró de El Pont és una de les tradicions més "homos" que es conserven en ple segle XXI... "

dimecres, 2 de març del 2011

Troben restes de la Civilització Maia al Parc Nacional d’Aigüestortes.

Un grup d'excursionistes ha trobat les runes d'un temple Maia al cor del Parc Nacional d'Aigüestortes. Volien anar a l'Aneto, però havien llegit que estava tancat "per reformes" i van decidir explorar el paratge natural de la Vall de Boí. "Nosaltres crèiem que es tractava del refugi d'Amitges" ens explica un d'ells.
La cultura Maia va ser un misteri per als historiadors fins fa pocs anys, tot i que la nova troballa ha fet trontollar els seus ciments. El Parc Nacional ja mira de treure-li suc promocionant la ruta dels 9 refugis amb una visita al Temple de Agüastorcidas, nom amb el que ha estat batejat.
Per atançar la cultura catalana, la mexicana i la guatemalenca es faran conferències al voltant de la Colonització Espanyola a la Casa del Parc de Boí.

dimarts, 1 de març del 2011

Declaren Patrimoni de la Humanitat la carretera Gotarta-Saraís.

La UNESCO ha declarat Patrimoni de la Humanitat el tram que recorre El Pont de Suert-Gotarta-Irgo-Saraís. El motiu principal de la decisió és que es conserva igual que en el segle passat. Segons la presidenta de la UNESCO, per a que un bé sigui considerat d’interès cultural, ha d’estar envoltat d’un paisatge únic. En aquest sentit, les barraques que decoren la part inicial han ajudat a la decisió final. “Són d’una bellesa singular” afirma rotundament Irina Bokova, directora general de l’organització.
Una empresa de Conservació vial s’encarregarà de mantenir cada forat del trajecte sense afegir ni un gram d’asfalt per no devaluar el nou bé cultural.