Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dimecres, 4 de maig del 2011

Fan una fotografia de l'església de Sant Climent que ningú havia fet mai

Sara Soler va realitzar sense proposar-s’ho una fotografia de l’església de Sant Climent mai feta per cap fotògraf, ni professional ni amateur. La coordinadora del Centre del Romànic assegura que es fan milers de fotografies cada dia, però cap com aquesta. Xep de Moner encara no s’explica cóm no la va fer ell, “aquella dona té un sensibilitat pròpia d’un geni”, afirma el periodista.
Sara en canvi assegura que la imatge la va fer el seu fill de tres anys jugant a “pistolers” amb la càmera. “Em vaig despistar un moment mentre ajudava a la meva filla petita a pixar al prat aquell que hi ha a prop del cementiri”.
L’angle utilitzat per realitzar la instantània és tan innovador que l’església no sembla Romànica. Sembla d’estil Rococó. Per això la UNESCO podria retirar la candidatura de Patrimoni de la Humanitat a la Vall. “Si no hi ha Romànic, no hi ha Patrimoni de la Humanitat” ha afirmat indignada Irina Bokova, directora de la UNESCO.
L’ajuntament de la Vall mira aquests dies de comprar els drets de la imatge abans que ho faci alguna institució barcelonina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada