Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Avui es celebra el Dia Internacional del Txafardeig

Per fi una de les activitats ribagorçanes amb més practicants per metre quadrat tindrà el seu dia oficial. Es tracta del Dia del Txafardeig, que és d’àmbit internacional, tot i que mai s’havia celebrat a la comarca, només de forma privada. “Txafardeig de proximitat” serà la denominació d’origen ribagorçana.

Durant el dia d’avui, i gràcies a la iniciativa portada per un grup de comerciants de l’Altra Ribagorça, el “txafardeig” surt al carrer. No s’haurà d’esperar a que la cua de la carnisseria sigui petita per iniciar un rumor.

De fet es celebraran jornades de portes obertes en comerços especialitzats. Hi han previstes convencions de “txafarders” en places públiques i cantonades populars on es podran estendre rumors a viva veu encara que no siguin veritat. Estaran dividides per categories. En unes es permetrà parlat malament del veí, en altres criticar les institucions públiques culpant als responsables directes, i en les més massives es portarà al carrer el món privat de la parella.

També hi hauran xerrades a càrrec d’especialistes rumoròlegs per donar a conèixer el fenomen. La més moderna portarà el títol de “Txafardeig i noves tecnologies” on es donaran eines per utilitzar les xarxes socials com Facebook en benefici del txafardeig.

“No es pot consentir que un rumor es perdi perquè ningú l’explica”, ens ha dit l’organitzador, declaració que posem en dubte des de la redacció ja que segons ens han dit li agrada beure més del compte.

1 comentari:

  1. a mi m'han dit que al seu poble (el poble del organitzador) li diuen el JB...oi, oi, oi...

    ResponElimina