Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dijous, 29 de setembre del 2011

El menjador escolar del Pont de Suert participa dins les Jornades Gastronòmiques del Bolet

El menjador escolar de El Pont de Suert ha decidit donar a conèixer la seva cuina mil•lenària, obrint-la a turistes i pares d’ex alumnes que no van tastar-la en el seu dia. Un menjador amb molts anys d’història, que ha alimentat a generacions de ribagorçans gràcies a plats com la sopa espessa de fideus amb caldo groc, o les salsitxes a granel amb ketchup d’origen desconegut.
Ara rescataran alguns d’aquets plats, però afegint bolets al costat. “No es tracta d’innovar, quan un plat funciona no calen floritures”, ens ha dit la mestra Cansado. “El nostre secret es basa en emplenar el plat fins dalt”, escriu la cuinera en una entrevista a la Guia Michelín.
La principal novetat respecte als altres restaurants és que el comensal no es podrà aixecar fins que no s’hagi acabat tots els plats. Per aconseguir-ho, els professors, que rebran el tracte de "Don i Doña", faran de maitres, no de mestres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada