Guia imprescindible de la comarca més desconeguda

L’Altra Ribagorça és una comarca situada molt lluny de tot i bastant a prop del no-res.

Més que una comarca és un secret, com una moixarronera amagada sempre al mateix lloc.

En poc temps s'editarà la primera guia turística d’un racó català que no surt als documentals de “Catalunya des de l’aire” ni a la Viquipèdia.

És un estudi entre la realitat i les xafarderies.

dilluns, 12 de setembre del 2011

Mor un estudiant víctima de la immersió lingüística al pronunciar els pronoms febles

La Diada va acabar deixant un tràgic succés. Màrius Serra, el lingüista, va dirigir un acte reivindicatiu per defensar l’ús del català a les escoles. El problema arribà quan va posar en pràctica la famosa immersió lingüística. A un estudiant de primària de l'Altra Ribagorça li va fer recitar un palíndrom amb tots els pronoms febles junts. Aquest mai havia vist de a prop més dos pronoms separats per guions. En mig de la frase va patir una apnea.

Els pares van denunciar a "l'enigmista" ja que “els pronoms febles són una excusa per no dir les coses pel seu nom, i els ribagorçans no som així”. Consideren que va ser un acte de violència lingüística per forçar al seu fill quan estava en plena pretemporada escolar.
Tot just comença el curs i la immersió lingüística ja s’ha cobrat una víctima. Per evitar tragèdies futures, el Departament d'Educació instal.larà bombones d'oxigen als centres escolars.

1 comentari:

  1. Només d'imaginar-m'ho-hi-ho-el-hi ma pixo.
    Ets uns fanomanu pardalet

    ResponElimina